keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Ryhmä 6: videoed oral presentation

Heipat!
Ryhmässä kuusi viisi kieltenopettajaa (Jaana, Eeva, Mirja, Sirkka ja Marja) toteuttaa englannin II -kurssiin kuuluvan suullisen esityksen videoituna. Pääpaino projektissa on opiskelijoiden esiintymisessä ja valitsemansa aihepiirin sanaston hallinnassa. Opiskelijat videoivat ryhmittäin omat esityksensä omilla kännyköillään/ kameroillaan ja valmiit tuotokset kootaan ryhmän yhteiselle peda.net -sivulle.

Projektiin kuuluu myös vertaispalaute, jota annetaan videoiden valmistuttua samaisella peda.net -sivulla. Opettaja organisoi palautteen antamisen siten, että palaute annetaan ryhmittäin. Tällä varmistetaan se, että jokainen opiskelija sekä antaa että saa palautetta työskentelystä. Video ja vertaispalaute ovat yksi osa englannin II -kurssin suoritusta, opetustunneista aikaa käytetään ohjeistukseen, suunnitteluun ja toteutukseen yhteensä 2X75 minuuttia.

Ensimmäisessä tapaamisessa 11.11. projekti saatiin hahmolleen, toisessa tapaamisessamme 25.11. syvensimme suunnitelmaa ja sovimme käytännön toteutuksesta, ajankäytöstä jne. Tutustuimme lukion peda.net -sivuihin ja jokainen opettaja loi ryhmälleen oman sivun projektia varten. Harjoittelimme peda.netin käyttöä ja kävimme läpi erilaisia tapoja hyödyntää sivua opiskelijoiden kanssa tässä projektissa.

Tässä projektissa korostuu opiskelijoiden tuotosten jakaminen yhteisellä alustalla sekä vertauspalautteen antaminen kootusti.

Osa opettajista on kokeillut vastaavanlaista työskentelyä aiemminkin, mutta opiskelijoiden tuotosten vastaanottaminen on tapahtunut milloin minkäkinlaisella formaatilla, eikä yhteistä työskentelyalustaa ole ollut.

Nyt tähän kirjavuuteen tuodaan selkeyttä, opiskelijoilla on myös mahdollisuus seurata ja kommentoida toistensa työskentelyä.

 -Agentti Anna

1 kommentti:

  1. P.S. Sovimme tapaamisessa, että kirjoitan lyhyen yhteenvedon läpikäymistämme asioista ja peda.netin pikaohjeista. Laitoin sen nyt kaikille ryhmäläisille sähköpostiin, en saanut tänne järkevällä tavalla näkyviin, eikä toisaalta ole aivan kokonaan julkinenkaan asiakirja ;)

    VastaaPoista